Risotto met geroosterde pompoen

Ook al was het deze week niet echt herfstweer, er lijkt nu toch echt een eind te komen aan een prima nazomer. Tijd voor een ‘herfstig’ recept dus en wat is er herfstiger dan pompoen!

De herfst betekent ook koude, natte avonden en dan is een beetje comfort food niet verkeerd. En voor mij is risotto dan de perfecte keuze. Romig, vullend, ‘cheesy’ en herfstig dus!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 middelgrote flespompoen
  • 2 tl oregano
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl zwarte peper
  • 1/2 tl venkelzaad
  • 4 teentjes knoflook
  • 15g verse salie
  • olie
  • 250g champignons
  • 1 ui
  • 1 liter groentebouillon (2 blokjes)
  • 300g risottorijst
  • 50g (vegan) parmezaanse kaas
  • 30g margarine/boter

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd de pompoen in blokje van ongeveer 1.5 cm. Meng de pompoen met alle kruiden, 1 el olie, twee geperste teentjes knoflook en de helft van de salie en rooster voor 30 minuten in de oven. Pak dan een grote koekenpan of wok en fruit daarin de ui in wat olie en voeg na een paar minuten de overige twee teentje knoflook toe (fijngesneden of geperst). Terwijl je water kookt voor de bouillon voeg je de rijst en de champignons toe en laat deze kort meebakken met de ui en knoflook. Voeg vervolgens elke keer zo’n 150 ml bouillon toe en laat sudderen tot de bouillon is opgenomen. Na ongeveer 15-20 is de rijst al dente gekookt en pureer je de helft van de pompoen en voeg je deze samen met de margine/boter en 30g van de parmezaanse kaas  toe. Bak de rest van de salie kort in een klein beetje margarine/boter en serveer de risotto vervolgens met de overige stukjes pompoen, de rest van de parmezaanse kaas en de salie. Eet smakelijk!

pompoen-01

 

3 Comments on “Risotto met geroosterde pompoen

  1. Pingback: Rigatoni met pompoen en cashewsaus – Michael Beuwer

Plaats een reactie