Spinaziepannenkoeken

Over 4 dagen loop ik de marathon in Eindhoven en straks doe ik nog een easy training. 45 minuten met daarin 10 minuten op marathontempo, en op eind nog 5x100m op souplesse. Mooie training om nog even de gifgroene Nike ZoomX Vaporfly Next% te testen. En bij deze training op deze felgroene schoenen hoort dan natuurlijk een groen koolhydraatrijk ontbijt! Daarom dit recept voor banaan-havermoutpannenkoeken met lekker veel spinazie voor de groene kleur en wat vitamines en mineralen. Supermakkelijk om te maken en met meer dan genoeg energie voor een goede training.

Ingrediënten voor ~2 personen (of 1 hongerige hardloper)

  • 1 banaan
  • 130 g havermout
  • 260 ml (plantaardige) melk (ik gebruikte havermelk)
  • 1 el lijnzaad
  • 1 tl kaneel
  • 80 g versie spinazie
  • Bakmargarine
  • Agave/ahornsiroop of honing
  • Handje bosbessen

Bereiding

Doe de banaan, havermout, plantaardige melk, lijnzaad, kaneel en spinazie in een blender en mix tot een glad beslag. Verhit wat margarine in een pan en giet 1/6e deel van het beslag in de pan. Bak zo’n 2-3 minuten op laag vuur aan beide kanten en serveer in een mooie pannenkoekentoren met de bosbessen de agavesiroop. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s