Hash browns

Als je over twee dagen een marathon loopt is carb loading natuurlijk het belangrijkste bij je maaltijden, maar om de variatie er een beetje in te houden en niet alleen maar kilo’s (of ietsjes minder) pasta naar binnen te werken, zijn hash browns een perfect ontbijtje. Oorspronkelijk bedacht in New York en nu populair in zowel de VS als in Groot-Brittanië zijn hash browns eigenlijk gewoon Engelstalige rösti. De naam, van hashed browned potatoes, oftewel gehakte gebakken aardappel maakt wel duidelijk hoe je dit maakt. Snij, rasp of hak je aardappel fijn, wat meel en kruiden erbij en bakken tot een smakelijk ontbijtje of bijgerecht. Serveren met saus naar keuze, ik gebruikte de erg lekkere suikervrij ketchup van de Appie, die is wat zuurder en is eigenlijk gewoon tomatenpuree met azijn (aanrader!).

Ingrediënten voor één portie

  • 350 g aardappels, geschild en geraspt
  • 30 g (volkoren)meel
  • 1/2 el olie
  • 2 stengels bosui, in ringen gesneden
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • snufje cayennepeper
  • peper en zout naar smaak
  • saus naar keuze

Bereiding

Doe de geraspte aardappel in een kom met water, laat een minuutje staan, giet het water af en knijp vervolgens het vocht uit de aardappelslierten. Doe dan de uitgeknepen aardappel met de overige ingrediënten (behalve de saus) in een kom en mix goed. Dit blijft lichtjes plakken als je het samenknijpt. Verdeel dan in drie ballen van gelijke grootte. Verhit wat olie of margarine in een pan en druk de drie ballen er in zodat je drie schijven hebt. Bak zo’n 2-3 minuten per kant totdat ze lichtbruin zijn en serveer met de saus naar keuze. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s