Overnight oats

Ik ben er van overtuigd dat een goedgevulde havermout het beste ontbijt ooit is, zeker als een van de toppings pindakaas is. Een van de vele pluspunten van havermout is dat het warm is, daarom ben ik altijd vrij sceptisch als men over overnight oats beginnen. De voordelen (je hoeft ’s ochtends niets te doen) wegen niet echt op tegen de nadelen (koud). Ten eerste vind ik het maken van een ontbijt ’s ochtends prima, ik neem namelijk graag de tijd om de dag lekker ontspannen te starten, ik vind het zelfs niet erg om daar eerder voor op te staan, en ten tweede is warm dus altijd beter. Echter heb ik het nog nooit gehad, dus misschien heb ik het wel afgehouden terwijl dit helemaal fantastisch is. Daarom maakte is dus overnight oats. En ik geef toe, dit is best wel voor herhaling vatbaar. En daarnaast kan je dit ook gewoon een minuutje in de magnetron gooien en ben én snel klaar ’s ochtends én heb je een heerlijk warm havermoutje. Ik ben om.

Ingrediënten

  • 250 ml ongezoete (plantaardige) melk
  • 10 g/1 el chiazaad
  • 45 g havermout
  • 30g/2 el 100% pindakaas
  • 1 el agave/ahornsiroop
  • 1 tl kaneel

Toppings

  • een halve appel, in plakjes
  • handje hazelnoten

Bereiding

Doe in een glazen pot of bakje wat je af kan sluiten met een deksel de plantaardige melk, het chiazaad and de agave/ahornsiroop. Roer goed door en zorg dat alle havermout goed gemixt is met de plantaardige melk, en roer dan ook de kaneel erdoor. Voeg als laatste de pindakaas toe.

Doe het deksel op de pot of het bakje en laat ’s nachts in de koelkast staan. Doe hierop toppings naar keuze (ik ging voor appel en hazelnoten, maar bessen, banaan, meer pindakaas, vijgen of wat dan ook, zijn natuurlijk ook goede opties). Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s