Frisse linzensalade met citroen-mosterddressing

Linzen, voedzamer wordt het niet! Maar… linzen gebruik ik meestal ik gerechten met veel komijn, (gerookt) paprikapoeder en korianderzaad, zoals een lekkere stevige linzensoep of een goede linzencurry. Echte wintergerechten dus, en hoewel de dagen korter worden en de temperatuur langzaam naar beneden zakt is het nog steeds herfst en gaat de komende dagen het zonnetje weer schijnen. Dan heb je dus wel behoefte aan linzen – want je wil gezond die winter in – maar ook aan een lekkere fris bijgerecht. En laat dit recept hier nu perfect aan voldoen! Linzen en cannellinibonen met een lekker frisse dressing op basis van mosterd en citroen met veel groentjes, zoals komkommer, wortel, paprika en tomaat. En zoals altijd met een salade, zo in elkaar geflanst! Alleen de linzen moeten even gekookt worden, maar die tijd is goed besteed met het snijden en raspen van alle groenten. Je zou ze natuurlijk ook in blik kunnen kopen als je een luie donder bent. Kortom, voedzaam, fris, makkelijk, wat wil je nog meer!

Ingrediënten

 • sap van één citroen
 • 1 el mosterd
 • 4 el olijfolie
 • 2 el appelciderazijn
 • peper en zout naar smaak
 • 150 gedroogde linzen
 • groentebouillonblokje
 • 100 g kidneybonen, uitgelekt
 • 1 rode ui, fijngesneden
 • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
 • 1/2 wortel, geraspt
 • 1/2 komkommer, in gehalveerde plakjes
 • ~15 cherrytomaatjes, gehalveerd
 • handje verse koriander of peterselie, fijngesneden
 • 50 g rucola

Bereiding

Kook de linzen met het groentebouillonblokje voor zo’n 20 minuten. Maak ondertussen de dressing door de citroen, mosterd, olijfolie en appelciderazijn te mengen. Breng dan op smaak met wat peper en zout. Kook de kidneybonen nog 1 minuutje mee met de linzen en giet dan alles af. Meng vervolgens in een grote schaal de linzen en bonen met de rode ui, paprika, wortel, komkommer en de cherrytomaatjes. Roer dan de rucola en de cherrytomaatjes erdoor en giet de dressing eroverheen. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s