Seitan

Seitan is als vleesvervanger misschien iets minder bekend dan tofu en tempeh, maar erg lekker én makkelijk om zelf te maken! Voor de anti-gluten hype niet het beste gerecht aangezien het hoofdingrediënt tarwegluten is, maar daarom dus wel erg hoog in eiwitten. Tarwegluten en edelgistvlokken zijn niet overal verkrijgbaar, maar online zijn ze sowieso te vinden.

Het recept is in ieder geval enorm simpel en levert een erg smaakvol steak-achtig stuk seitan op!

Ingrediënten voor 4 porties

  • 240 ml tarwegluten
  • 3 el edelgistvlokken
  • 160 ml afgekoelde groentebouillon
  • 2 el sojasaus
  • 1 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, geprest

Bereiding

Meng in een kom de tarwegluten en de edelgistvlokken en in een andere kom de bouillon, sojasaus en olijfolie. Mix vervolgens de natte met de droge ingrediënten en voeg de geperste knoflook toe. Kneed het mengsel tot een deeg met een vork en laat een uurtje in de koelkast rusten.

Je kunt de seitan nu meteen bakken, maar eerst een halfuurtje stomen (halverwege omdraaien) maakt het nog lekkerder! Seitan is lekker in plakjes gesneden in een wokgerecht of gewoon in plaats van een steak bij een klassiek AVG’tje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s