Semi-healthy pindakaas granola bars

Voor pindakaas kan je me altijd wakker maken, dus als ergens pindakaas in zit ben ik meteen om. Daarom deze granola bars, met pindakaas dus. Supereasy en lekker om de koolhydraten aan te vullen na een lange duurloop, want die zitten er veel in. En (best wel veel) suiker, van dadels en honing/agavesiroop, maar ja dat zijn ook gewoon suikers. Vandaar semi-healthy dus 😉

Ingrediënten

  • 90g granola + 40g havermout of 130g havermout
  • 100g grof gesneden amandelen
  • 200g dadels (ontpit)
  • 25g pompoenpitten
  • 1/4 cup/60 ml honing of agavesiroop
  • 65g 100% pindakaas

Bereiding

Rooster de havermout en/of granola samen met de amandelen en de pompoenpitten 10-15 min in de oven. Dit is niet per se nodig, maar geeft de granola bars net wat meer smaak. Snijd ondertussen de dadels fijn en kneed ze tot een bal. Verwarm vervolgens de honing/agavesiroop in een pannetje met de pindakaas.

Meng alle ingrediënten goed door elkaar en doe deze in een bakvorm bekleed met bakpapier. Druk deze goed aan tot een dikte van ~1 cm (meer mag ook). Zet vervolgens zeker een halfuur in de diepvries (al zal de koelkast waarschijnlijk ook werken) en snijd er dan repen van. Eet smakelijk!

gronala bars2-01

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s