Vegan bananenbrood

Dit is mijn all-time favoriete pre-race food. Voor (en na) bijna elke wedstrijd eet ik wel een stuk bananenbrood. Snel verteerbaar, lekker en te bewaren in de diepvries. Ik bak altijd een flink brood, snijd het in stukken en dan pak ik een paar stukken mee voor de wedstrijd. En met een beetje geluk zijn ze dan ontdooit.

Naast dat het supersimpel is om te maken, kun je er vrijwel alles instoppen. Hier het basisrecept, maar laat je vooral niet in de wegstaan om er vanalles bij te gooien. Ik doe er meestal bevroren bessen in zoals frambozen, bosbessen of bramen, of ander fruit zoals appel of peer. Verder zou doe ik er noten, zaden en pitten, dadels en eventueel (vegan) eiwitpoeder in. Op de foto een bananenbrood voor de wintermaanden met chocoladepepernoten en cocoanibs!*

Ingrediënten

  • 4 rijpe bananen
  • 250g havermeel (havermout even in de blender en je hebt havermeel!) of (volkoren) tarwemeel
  • 1/2 tl baking soda
  • 1/2 el appelciderazijn
  • 1 tl kaneel
  • 1 el olie (zonnebloem/kokos, kan allemaal)
  • Fruit/noten/zaden/pitten/chocola/pindakaas/eiwitpoeder/pepernoten

Bereiding

Prak de bananen fijn in een grote kom en voeg het meel toe. Doe in een klein schaaltje de baking soda en appelciderazijn bij elkaar zodat het gaat schuimen. Meng dan met de banaan en het meel en voeg de kaneel toe. Doe alle extra ingrediënten erbij en giet in een bak- of cakevorm. Zet het zo’n 45 minuten in een oven bij 180 graden en test even met een satéprikker of het bananenbrood gaar is.

bananenbrood3-01

*Voor het chocoladepepernotenbananenbrood (dat is nog eens een woord) deed ik 60 gram chocoladepepernoten en 2 el cacoanibs in het beslag en nog wat extra als topping.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s