Rode bietenfalafel

Kikkerertwten, je kan het bijna aan elk gerecht toevoegen, je kan ze grillen en als snack eten en je kan ze natuurlijk gebruiken als basis voor een vegetarische burger. Maar het beste wat je van kikkererwten kan maken blijft natuurlijk falafel. En aangezien ik ook nog rode bieten had liggen een recept voor rode bietenfalafel.

Het recept is gebaseerd op een recept van Minimalist Baker waar ik de bieten aan heb toegevoegd. Het is lekker simpel en de falafel kom natuurlijk het best tot zijn recht in een goedgevulde wrap of gewoon als snack met wat hummus (oké, misschien is dat het beste wat je van kikkererwten kan maken).

Ingrediënten voor 16 falafelballetjes

  • 2 blikken kikkererwten
  • 1 rauwe rode biet, geschild en geraspt
  • 15g koriander (of peterselie), fijngesneden
  • 5 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • 2 tl ras el hanout (of 1.5 tl komijn en een 0.5 tl gemalen korianderzaad)
  • 2 el sesamzaad
  • Peper naar smaak
  • ~20g havermout

Bereiding

Giet de blikken kikkererwten af en schil en rasp de rode biet. Meng de kikkererwten en de rode bietenrasp vervolgens met de koriander, ui, knoflook, de sesamzaadjes en de kruiden. Doe dit in de keukenmachine en mix alles goed door elkaar of gebruik een staafmixer. Voeg dan telkens wat havermout toe totdat het mengsel niet te vochtig is en je er makkelijk stevige balletjes van kan draaien.

Draai 16 balletjes van het mengsel en druk je lichtjes plat. Bak vervolgens in een koekenpan met wat olie tot ze goudbruin zijn (ongeveer 5 min) en serveer met hummus of stop ze lekker in een wrap. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s