Vegan frambozentaart

Als je jarig bent dan is het tijd voor taart! Daarom dit recept voor een frambozen ‘kwark’-taart. Met agar agar in plaats van gelatine en soja- of kokosyoghurt in plaats van kwark. Agar agar is een polysacharide die gewonnen wordt uit algen en net zoals gelatine (wat dan weer uit eiwitten bestaat) een gel vormt en het is gewoon te koop in de supermarkt!

Het recept is voor een bakblik van 20 cm.

Ingrediënten

  • 300 gram ontpitte dadels
  • 300 gram ongezouten amandelen
  • 2 tl gesmolten kokosolie
  • 400 gram soja- of kokosyoghurt
  • 175 gram bevroren of verse frambozen
  • 1.5 el agave- of ahornsiroop
  • 150 ml water
  • 5 gram agar agar
  • Verse frambozen voor garnering

Bereiding

Mix de frambozen en yoghurt met de agavesiroop in een blender of met een staafmixer en giet over in een kom. Maal vervolgens de amandelen fijn met een blender/staafmixer/keukenmachine en voeg dan de ontpitte dadels en de gesmolten kokosolie toe. Als je geen keukenmachine hebt kun je de dadels fijnsneden en mixen met de amandelen en kokosolie en kneden tot een deeg. Bekleed vervolgens het bakblik met bakpapier en verdeel het amandel-dadeldeeg over de bodem. Druk dit goed aan en zet het bakblik vast in de koelkast.

Neem dan een klein pannetje en verwarm daarin het water. Voeg dan de agar agar toe en blijf goed roeren terwijl het mengsel kookt. Na een paar minuten wordt het dikker en onstaan er bubbels, als dit gebeurt laat het dan ongeveer 2 minuten afkoelen en voeg de frambozen-yoghurt toe. Roer goed door en giet dit dan in het bakblik over de bodem.

Zet de taart nu zeker 2 uur in de koelkast en serveer dan met de verse frambozen, eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s