Witte bonen-rijst-pecannotenburger

Ik ben een groot fan van homemade burgers en die kun je van vrijwel alles maken. Meestal is het hoofdbestandsdeel peulvruchten en dat is voor dit recept niet anders. De combinatie van bonen, rijst en noten zorgt niet alleen voor een stevige structuur (bij sommige recepten zorgt het gebrek hieraan nog al eens voor een iets te smeuïge burger), maar resulteert ook in een compleet eiwitprofiel. En daarnaast zijn ze ook nog enorm lekker! Ook zijn ze enorm makkelijk te maken.

Ingrediënten voor 10 flinke burgers

  • 500 gram witte bonen
  • 250 gram zilvervliesrijst
  • 100 gram pecannoten
  • 60 gram havermout
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 1 el ras el hanout
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook

Bereiding

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij ondertussen de ui en de teentjes knoflook fijn en doe deze in een kom met de uitgelekte bonen, de pecannoten, de havermout, de blikjes tomatenpuree en de kruiden. Voeg hier ook de gekookte rijst aan toe en pureer alles met een staafmixer. Vorm dan de burgers en bak deze aan beiden kanten. Eet smakelijk!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s