Haverpannenkoekjes

Normaal maak ik altijd banaan-havermoutpannenkoeken, maar als je dan geen bananen in huis hebt (de horror!) dan kan je dus ook vegan pannenkoeken maken van havermout zónder banaan. En makkelijker dan dit kan het bijna niet, dus zelfs als je weinig tijd hebt ’s ochtends heb je toch in een handomdraai deze pannenkoeken op tafel staan. Al kan je met dezelfde ingrediënten (zonder alle poeders, de azijn en zo dan) natuurlijk ook een good old havermoutje maken.

Ingrediënten

  • 90g havermout
  • 200 ml plantaardige melk*
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el gebroken lijnzaad*
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1/2 el appelciderazijn
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl baking soda
  • snufje zout
  • toppings naar keuze
    • Fris en fruitig: bosvruchten, (soja)yoghurt, rozijnen en noten
    • Pindakaas/banaan: plakjes banaan, pindakaas, pinda’s en agavesiroop

*160 ml plantaardige melk als je geen lijnzaad toevoegt

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Blender of staafmixer
  • Neutrale olie om in te bakken

Bereiding

Het kan bijna niet makkelijker. Je doet alle ingrediënten in de blender, of als je een staafmixer gebruikt in een kom, en dan mix je alles goed door elkaar. Zet dan het vuur halfhoog en giet een beetje beslag in de pan en bak 2-3 minuten aan elke kant tot je een stevig pannenkoekje krijgt. Serveer vervolgens met de toppings en eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s