Toch wel een van mijn favoriete comfortfood maaltijden: chili sin carne. Voedzaam (linzen en bonen!), aromatisch en bovenal enorm lekker. En zeker met dit weer is dit altijd een goede keuze.
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Fruit ondertussen de ui, bleekselderij, wortel, rode peper en de knoflook voor een paar minuten totdat alles zacht is. Voeg vervolgens het koriander- en komijnzaad, en de peper toe. Roer dit even goed door en giet de gepelde tomaten, bonen, linzen, maïs en groentebouillon erbij. Laat dit dan zo’n 20 minuten sudderen op laag vuur.
Wanneer de chili staat te sudderen, meng dan de sojayoghurt met het sap van 1 limoen en het komijnzaad.
Roer dan even goed door en serveer de rijst met de chili en de limoenyoghurt, en garneer met wat verse koriander en een beetje limoensap. Eet smakelijk!