Chili sin carne

Toch wel een van mijn favoriete comfortfood maaltijden: chili sin carne. Voedzaam (linzen en bonen!), aromatisch en bovenal enorm lekker. En zeker met dit weer is dit altijd een goede keuze.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g zilvervliesrijst
  • 5 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 grote ui, in ringen
  • 3 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
  • 2 wortels, in dunne plakjes gesneden
  • 1 of 2 rode pepers, naar smaak, fijngesneden
  • 2 blikken gepelde tomaat
  • 2 blikken kidneybonen
  • 1 blik maïs
  • 100 g rode linzen
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 el komijnzaad
  • 2 tl korianderzaad
  • peper, naar smaak
  • verse koriander of peterselie
  • 1 limoen
limoenyoghurt
  • 200 ml (sojayoghurt)
  • 1 tl komijnpoeder
  • sap van 1 limoen

Benodigdheden

  • grote pan
  • kookpan

Bereiding

Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Fruit ondertussen de ui, bleekselderij, wortel, rode peper en de knoflook voor een paar minuten totdat alles zacht is. Voeg vervolgens het koriander- en komijnzaad, en de peper toe. Roer dit even goed door en giet de gepelde tomaten, bonen, linzen, maïs en groentebouillon erbij. Laat dit dan zo’n 20 minuten sudderen op laag vuur.

Wanneer de chili staat te sudderen, meng dan de sojayoghurt met het sap van 1 limoen en het komijnzaad.

Roer dan even goed door en serveer de rijst met de chili en de limoenyoghurt, en garneer met wat verse koriander en een beetje limoensap. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s