Frisse naanpizza met pompoenspread, bonen, avocado en yoghurt-limoensaus

André van Duijn maakte al duidelijk dat je best even wil wachten op pizza, maar met dit recept hoeft dat niet heel lang te duren. Sterker nog, als je de bodem kant en klaar koopt ben je echt binnen een paar minuten klaar. Uiteraard is zelfgemaakt nóg beter, maar met een bodem van naan kost dit alsnog maar een minuutje of tien.

Met de zoete smaak van de pompoen, de licht zurige smaak van de limoenyoghurt, de pittige chilivlokken en de bite van de zwarte bonen gecombineerd met de frisse cherrytomaatjes levert dit een prima zomerse pizza op. En dat zonder kaas 😉

Ingrediënten voor één flinke pizza

Bodem
Toppings
 • Pompoenspread of hummus (ik gebruikte Smaeckt Greens Pompoenmaar pompoenhummus is ook een prima idee)
 • 1 avocado
 • 250 g sojayoghurt
 • 2 el limoensap
 • 1 blik zwarte bonen
 • 1 avocado, in plakjes
 • Cherrytomaatjes
 • Verse koriander
 • 1 tl komijnpoeder
 • 1 tl chilivlokken
 • 1 tl olijfolie
 • Handje pompoenzaadjes of pijnboompitten, kort gegrild

Bereiding

Meng het volkorenmeel met het bakpoeder en de kruiden en voeg vervolgens de sojayoghurt toe. Kneed hier een deeg van en rol dit uit in de vorm van een pizzabodem. Bak deze kort aan beide kanten in een pan of doe voor een paar minuutjes in de oven.

Laat ondertussen de bonen uitlekken en mix met de helft van de limoensap en de olie en wat verse koriander. Roer de andere helft van de limoensap door de sojayoghurt. Beleg nu de bodem met de pompoenspread of hummus en beleg met de plakjes avocado. Garneer vervolgens met de cherrytomaatjes, de pompoenzaadjes, de limoenyoghurt en wat verse peterselie.

Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s