Jackfruit pot pie

Ingrediënten voor 4 personen

 • 2 blikken jackfruit (in brine)
 • 1 liter amandelmelk
 • 1 ui, fijngesneden
 • 5 teentjes knoflook, fijngesneden
 • 1 groentebouillonblokje
 • 4 laurierblaadjes
 • 2 el gedroogde tijm
 • 1 el zonnebloemolie
 • 300 g aardappels, in blokjes
 • 300 g wortel, in ringen
 • 3 stengels bleekselderij, in plakjes
 • 400 g champignons, in kwarten
 • 80 g bloem
 • 80 + 20 g margarine
 • 100 g bladerdeeg
 • zout en peper naar smaak

Bereiding

Giet de jackfruit af en snijd daar de harde stukken van af. Fruit de uit enkele minuten in de zonnebloemolie en bak dan ook de knoflook eventjes mee. Voeg de tijm, laurierblaadjes en 800 ml van de amandelmelk toe, zet het gas laag en laat zo’n 25 minuten sudderen. Breng op smaak wat peper en zout. Voeg de wortel, aardappel, bleekselderij en champignons toe, zet het gas iets hoger en laat nog een kwartiertje sudderen tot de groenten zacht zijn. Haal dan de laurierblaadjes eruit en giet het vocht en bewaar dit. Is het minder dan een liter, voeg dan de rest van de amandelmelk hier aan toe. Zet ook het groenten-jackfruitmengsel apart en veeg de pan schoon. Verwarm hierna de oven vast voor op 180 graden.

Verwarm de 80 g margarine in de pan op laag vuur. Voeg als de margarine gesmolten is de bloem toe. Blijf goed roeren met een garde tot zich een papje vormt en laat dit nog zo’n 2 minuten doorbakken, let wel op dat het niet aanbrandt. Giet dan de helft van het amandelmelk-afgietsel erbij en breng dit aan de kook. Roer goed door zodat alle brokken verdwijnen en kook totdat de roux dikker wordt. Voeg dan ook de rest van het amandelmelk-afgietsel toe. Haal van het fornuis en doe hier de jackfruit en groenten bij. Doet dit mengsel in een ovenschaal van minstens 3 cm diep en diameter van 20 cm.

Rol dan het bladerdeeg uit tot je een cirkel hebt van 22-23 cm en leg deze over de ovenschaal heen. Druk hierbij de randen stevig aan. Wrijf de 20 g margarine hier overheen en snijd twee spleten in het deeg. Bak nu in de oven voor 20 min en serveer met wat extra tijm. Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s