Pindatempeh

Pindakaas, het bruine goud, de vette verwennerij en het smeuïge smeersel. Kortom, hoe vaker je pindakaas eet, hoe beter. Daarom dit recept voor tempeh met een heerlijke marinade op basis van pindakaas! De smaak van tempeh is voor sommigen even wennen, omdat het nu eenmaal gerfermenteerd sojaboon is waarbij de fermentatie door een schimmel komt en dit het ook een lichtzure schimmelsmaak geeft. Dat klinkt misschien niet heel aanlokkelijk, maar gelukkig kun je dit lekker marineren en daarna grillen, bakken of in de oven doen en wordt het heerlijk!

Ingrediënten voor 5-6 personen

  • 500 gram tempeh
  • 50 ml sesamolie
  • 75 g 100% pindakaas
  • 75 ml sojasaus
  • 75 ml citroensap
  • 100 ml agave/ahornsiroop
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl cayennepeper

Bereiding

Snijd de tempeh in dunne plakjes of reepjes en stoom deze zo’n 10 minuut. Doe dit in een stoommandje, en als je deze niet hebt door de tempeh in een vergiet te leggen bovenop een pan met kokend water. (protip: gebruik geen plastic vergiet hiervoor, die kan nog wel eens smelten. Ik spreek uit ervaring). Maak ondertussen de marinade door alle ingrediënten goed te mengen. Als de tempeh gestoomd is, roer deze dan goed door de marinade en zorg dat alle tempeh goed gecoat is. Laat dan minstens 2 uur, maar het liefst minstens een dag marineren.

Als de tempeh gemarineerd is kun je deze het best in de oven bakken op 180 graden voor een halfuurtje (halverwege omdraaien). Bakken of grillen kan uiteraard ook. Voor de beste smaak kun je de tempeh serveren met zelfgemaakte satésaus!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s