Courgette-chocolade-bananenbrood

If you can’t courget(te) enough van courgette en je houdt van chocola (praktisch iedereen dus) én je wil iets behoorlijks lekkers wat toch ook wel vrij gezond is, dan is dit sowieso het perfecte recept. Met een beetje ongezond vet (2 el kokosolie), wat suikertjes (2 el agavesiroop en 2 kleine bananen) aangevuld met chocoladesmaak (behoorlijk gezond cacaopoeder) en flink veel groente (de courgette dus) en nog meer vezels (havermout!) is dit niet zo verkeerd voor een feestje in je mond. Bananenbrood met chocola met meer groenten, wat wil je nog meer? Je kan er, zoals ik deed, omdat je geen muffinvorm hebt, dus een brood/cake van maken, maar mocht je muffins willen, doen ze dan lekker in een muffinvorm, misschien nog wel beter!

Ingrediënten voor 12 porties

 • 200 g havermout
 • 250 g courgette, geraspt
 • 35 g cacaopoeder
 • 2 kleine bananen (ongeveer 160 g in totaal)
 • 2 tl bakpoeder
 • 2 el kokosolie
 • 2 el agavesiroop
 • 1 tl vanille-extract
 • 1/4 tl zout
 • 1 el lijnzaad + 3 el water
 • optioneel: stukjes pure chocolade

Zet de lijnzaad met het water in een bakje apart en laat 10 minuten staan. Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak ondertussen in een blender of keukenmachine meel van de havermout en doe hier het cacaopoeder, het bakpoeder en zout bij. Mix dat ook nog even door elkaar. Meng in een kom de bananen (in stukjes), geraspte courgette, de kokosolie, agavesiroop, het vanille-extract en de lijnzaad met het water. Doe hier de droge ingrediënten uit de blender/keukenmachine bij en mix met een staafmixer (of in de keukenmachine). Leg bakpapier in een bakblik en giet hier het beslag doorheen. Roer hier eventueel nog de stukjes pure chocola doorheen en zet voor zo’n 20-25 minuten in de oven. Check met een satéprikker of de binnenkant niet meer vochtig is, laat even afkoelen en snijd aan en geniet! Eet smakelijk! Te eten als ontbijt, lunch, tussendoortje of als toetje, altijd lekker dus 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s