Wortel-kikkererwtenburgers

Hoewel ik niet kan ontkennen dat een burger van vlees lekker is, ben ik sinds ik vegetarisch eet nog meer fan van de burger geworden. Je kan namelijk van van alles en nog wat een vegaburger maken. Zo kun je niet alleen in toppings variëren, maar ook in inhoud. Bonen of andere peulvruchten zijn vrijwel altijd de basis doordat ze naast de nodige structuur ook nog enorm gezond zijn en je meteen een portie eiwitten geven. Daarnaast geeft havermout vaak stevigheid en kun je een heerlijke umamismaak creëren met bijvoorbeeld zongedroogde tomaat of paddenstoelen. Kortom, een shoutout naar de vegaburger voor alle creativiteit die je er in kwijt kan! Hier een vrij simpel recept voor een burger op basis van kikkererwten en wortel!

Ingrediënten

 • 1 blik kikkererwten
 • 150 g wortel, geraspt
 • 50 g havermout
 • 2 el gebroken lijnzaad
 • 5 el water
 • 2 tl gerookt paprikapoeder
 • 1 tl komijnzaad
 • 1 tl korianderzaad
 • 1 ui, fijngesneden
 • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
 • peper en zout naar smaak

Benodigdheden

 • Kom
 • Staafmixer
 • Koekenpan
 • Margarine of olie om in te bakken

Bereiding

Giet het water bij de het lijnzaad en laat zo’n 10 minuten staan. Doe ondertussen de geraspte wortel, de havermout, de ui, het knoflook en alle kruiden in een kom. Voeg hierbij peper en zout toe naar smaak. Doe de lijnzaad erbij en mix met de staafmixer. Hier mogen best nog wat stukjes inzitten. Verdeel in 6 gelijke bolletjes en druk deze plat tot burgers. Leg deze even 10-20 minuten apart (eventueel in de koelkast) zodat ze steviger worden.

Bak de burgers vervolgens in wat margarine of olie voor 2-3 minuten aan beide kanten en serveer bijvoorbeeld op een broodje met tomaat, sla, (vegan) mayo en avocado. Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s