Courgette-maïs-‘fritters’

Als de courgette in de bonus is dan is er geen andere keus dan ze massaal inslaan. Aangezien courgette in tegenstelling tot pittige pepertjes in elk gerecht gestopt kan worden zonder dat het opvalt is er genoeg mee te maken. En als je dan ook nog net havermout en maïs hebt gekocht en een nieuwe keukenmachine hebt die ook kan raspen is het tijd voor ‘fritters’ (weet iemand hier een goede Nederlandse vertaling voor?) van maïs, courgette en een beetje pindakaas (want dan heb ik sowieso altijd in huis) met havermout om het te binden en lekker veel kruiden voor wat extra smaak. Supermakkelijk, lekker als bijgerecht met veel (verborgen) groenten en vezels, of als hartig ontbijt. Het kan niet op!

Ingrediënten voor 4 ‘fritters’

  • 275 g courgette, geraspt
  • 90 g maïs
  • 3 el 100% pindakaas
  • 65 g havermeel (of havermout in je blender doen en even mixen)
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 2 tl uienpoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 3/4 tl zout
  • 1/4 tl peper

Bereiding

Doe de geraspte courgette in een vergiet en druk hier met een schone vaatdoek het vocht uit. Wikkel dan de courgette nog even in de vaatboek om er nog wat meer vocht uit te krijgen. Helemaal kurkdroog hoeft niet, maar zorg dat ze niet meer heel vochtig zijn. Doe de havermout/het havermeel in een keukenmachine met het knoflook-, gerookt paprika- en uienpoeder, het zout en de peper en mix kort. Voeg dan de courgette, maïs en pindakaas toe en mix kort tot een stevig beslag. Heb je geen keukenmachine, gebruik dan een staafmixer. Zorg dat je niet te lang mixt, er mag best structuur inzitten. Verdeel het beslag in vieren en leg een halfuurtje in de koelkast zodat het op kan stuiven. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. Leg de ‘fritters’ na een halfuur in de oven en bak eerst 20-25 min aan de ene kant, draai ze om en bak ze dan nog 10 minuten aan de andere kant. Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s