Vegan wortel-banaan-havermoutpannenkoeken

De beste start van je zondag (of welke dag dan ook) met deze pannenkoeken. Met een portie groente (wortel, voor wat (pro)vitamine A), met fruit (want een banaan gaat er altijd in) en een portie vezels van de havermout. Nog wat plantaardige melk, kaneel en een beetje chiazaad (met lijnzaad werkt het ook) en je hebt een portie geluk op je bord. Zeker als je deze ook nog tips met wat walnoten, verse aardbei, rozijnen en een beetje agavesiroop. Eet smakelijk!

Ingrediënten voor 1 persoon (3 kleine of 1 grote pannenkoek)

  • 40 g havermout
  • 50 g wortel, geraspt
  • 1 grote banaan (~140 g)
  • 60 ml plantaardige melk (ik gebruikte sojamelk)
  • 1 tl chiazaad (of lijnzaad)
  • 1/2 tl kaneel
  • Olie of margarine om in te bakken

Bereiding

Mix in een kom de banaan, de havermout, de plantaardige melk, het chiazaad en het kaneel met een staafmixer tot een beslag. Roer vervolgens de geraspte wortel erdoor en maak er pannenkoeken van door ze te bakken op laag vuur. Draai de pannenkoeken om als de bovenkant droog wordt. Serveer met toppings naar keuze!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s