Groentesoep met parelgerst & vegan kruidenboter

Elke keer dat is soep maak vraag ik me af waarom ik niet vaker soep maak. Het is makkelijk, lekker, voedzaam (mijn goedgevuld soepjes in ieder geval) en je kan het eigenlijk niet in de soep laten lopen (ik moest ‘m maken). Sinds twee weken is vrijdag dus soepdag. Hier het recept voor een groentesoepje met parelgerst, bloemkool, boerenkool en een klein beetje spiciness om het weekend goed te beginnen.

Ingrediënten voor 6 personen

 • 2 uien, fijngesneden
 • 2 wortels, in gehalveerde plakjes
 • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
 • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
 • 1/2 tl gedroogde tijm
 • 1/2 tl gedroogde rozemarijn
 • 1/2 tl chilivlokken
 • 70 g tomatenpuree
 • 400 g bloemkool, in roosjes
 • 2 L groentebouillon (4 blokjes)
 • 200 g parelgerst
 • 100 g verse boerenkool
 • Olie om in te bakken
 • Peper & zout naar smaak

Bereiding

Verhit olie in een grote pan en fruit hierin de ui, wortel en bleekselderij voor zo’n 5 minuten. Voeg dan de kruiden toe en de knoflook toe en bak een minuutje mee. Doe de tomatenpuree erbij en bak ook even kort mee. Giet vervolgens de bouillon in de pan en voeg de parelgerst en bloemkool toe. Laat de soep sudderen totdat de gerst gaar is en kook dan de boerenkool nog een minuutje mee.

Serveer met brood en zelfgemaakte vegan kruidenboter. De kruidenboter maak je door 3 teentjes knoflook fijn te snijden en samen met wat bieslook, 2 tl knoflookpoeder goed te mengen met 200 g margarine (ik gebruikte Becel original). Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s