Vegan tosti: drie variaties

De tosti. Een boterham, meestal wit – al vind ik persoonlijk een goede volkoren boterham met veel pit(jes) lekkerder – en gevuld met (meestal) kaas als basis. Nou is kaas verre van vegan, gelukkig hoeft dat geen spelbreker te zijn. Naast genoeg opties voor tosti’s zonder kaas, kun je ook prima tosti’s met vegan ‘kaas’ maken. Ik gebruikte Violife ‘slices‘ en ‘Greek white block‘, oftewel plakjes kaas en fêta. Ik maakte daarvan een spicy harissa tosti, een Griekse versie en een Italiaanse. Met – voor één keer – wit brood.

Spicy Harissa

Ingrediënten

 • Twee boterhammen
 • Gegrilde paprika
 • Harissa
 • Twee plakjes Violife Orginal Flavour Slices
 • Optioneel: margarine of vegan roomboter van Flora

Bereiding

Besmeer een boterham met de harissa, leg hierop twee plakjes Violife en bedek met de tweede boterham. Besmeer eventueel de buitenkant met boter en verwarm in een grill of een koekenpan totdat de buitenkant goudbruin is. Snijd schuin doormidden en geniet.

Op zijn Grieks

Ingrediënten

 • Twee boterhammen
 • Een tomaat in plakjes
 • Een halve rode ui, in ringen gesneden
 • 1 tl oregano
 • Handje rucola
 • Violife Greek White Block, in dunne plakjes gesneden
 • Optioneel: margarine of vegan roomboter van Flora

Bereiding

Beleg een boterham met de dunne plakjes Violife, leg hierop de plakjes tomaat en de ui. Bestrooi met de oregano en de rucola. Besmeer eventueel de buitenkant met boter en verwarm in een grill of een koekenpan totdat de buitenkant goudbruin is. Snijd schuin doormidden en geniet.

Tosti Italiano

Ingrediënten

 • Twee boterhammen
 • Vegan pesto (ik gebruikt deze)
 • Een tomaat, in plakjes
 • 1 el pijnboompitten
 • Twee plakjes Violife Orginal Flavour Slices
 • Optioneel: margarine of vegan roomboter van Flora

Bereiding

Besmeer een boterham met de pesto, leg hierop twee plakjes Violife, en de plakjes tomaat. Bedek met de tweede boterham. Besmeer eventueel de buitenkant met boter en verwarm in een grill of een koekenpan totdat de buitenkant goudbruin is en rooster daarop of -in ook de pijnboomputten. Snijd schuin doormidden, serveer met de pijnboompitten en eventueel wat verse basilicum en geniet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s