Kikkererwten-pindakaas-‘blondies’

Met de kikkererwt kun je vrij veel. Natuurlijk bekend als het hoofdingrediënt in hummus en falafel (allebei een toppertje), maar ook heel lekker geroosterd uit de oven met wat (gerookt) paprikapoeder. Kikkererwten kun je echter ook heel goed gebruiken in zoete snacks of toetjes. Daarom dit eenvoudige recept voor blondies (brownies, maar dan dus niet brown) van kikkererwten en pindakaas.

Ingrediënten voor 4-5 blondies

  • 200 gram kikkererwten
  • 60 ml (4 el) 100% pindakaas (moet lekker smeuïg zijn)
  • 40 ml (2 el + 2 tl) agavesiroop
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • (vegan) vlokken of hagelslag als garnering, of 40 gram blokje pure chocolade

Bereiding

Doe alle ingrediënten behalve de vlokken/hagelslag/chocola in een kom en mix met een staafmixer tot een stevig deeg. Indien je stukje chocolade gebruikt, roer deze er dan doorheen. Gebruik je vlokken of hagelslag, houd deze dan apart. Verdeel het beslag over 4-5 vormpjes, of doe in een kleine cakevorm en zet 20-25 min in een voorverwarmde oven op 180 graden. Laat vervolgens een kwartier afkoelen en serveer met de hagelslag/vlokken.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s