Mezzelune met ragù

Volgende week (8 t/m 14 maart) is het de week zonder vlees. Nou eet ik überhaupt al een paar jaar geen vlees meer, maar het is wel een mooi moment om mensen bewust te maken van hoe je lekker vegetarisch of veganistisch kan eten. Ik mocht wat Flora plantbased ‘roomboter’ en Violife gebruiken van Green Food Lab om daar een lekker gerecht van te maken en dat is gelukt! Ik had zin in Italiaans, en daarom werd het een heerlijk dikke ragù. Een heerlijke dikke saus die lijkt op ragout, maar dan met tomatenpuree en rode wijn erbij. Samen met champignons gebakken in ‘roomboter’, chilivlokken, tijm en vegan ‘parmezaanse kaas’ is dit een absolute aanrader. Al zeg ik het zelf. Puur genieten dus.

Ingrediënten

 • 100 g Flora ‘roomboter’ (ongezouten)
 • 300 g champignons, in plakjes
 • (gevulde) pasta naar keuze (ik gebruikte de ezzelune ceci e lenticchie van de Albert Heijn)
 • 1 puntpaprika, in plakjes
 • 1 ui, fijngesneden
 • 4 teentjes, knoflook, fijngesneden
 • 2 tl tomatenpuree
 • 2 tl bloem
 • 60 ml rode wijn
 • 60 ml groentebouillon
 • Violife Prosociano wedge
 • Verse peterselie
 • Chilivlokken
 • 2 tl gedroogde tijm

Bereiding

Verwarm 50 g van de Flora in een pan. Bak hier dan op middelhoog vuur de plakjes champignon totdat ze mooi zacht zijn. Leg deze apart.

Verwarm in dezelfde pan de rest van de Flora en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de knoflook toe en tomatenpuree toe en bak kort mee. Doe nu de tijm, het bloem en een de chilivlokken naar smaak erbij. Bak voor zo’n 2 minuten en giet de wijn erbij. Laat de saus nu verdikken terwijl je regelmatig roert. Voeg dan de bouillon toe en wacht tot het weer wat indikt. Roer hier de champignons en de paprika doorheen en breng op smaak met zout en peper.

Kook ondertussen de pasta. Serveer vervolgens de pasta met de ragú en garneer met de peterselie en de geraspte vegan kaas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s