Pompoen-pindastoof

Pindakaas. Ik eet het eigenlijk elke dag. Heerlijk door de havermout, nog beter als satésaus. In dit recept wordt de pindakaas gecombineerd met pompoen tot een heerlijke stoofpot. Met flink wat bonen, dus een echte eiwit- én vezelbom. Aanrader!

Ingrediënten voor 4-5 personen

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 wortel, in plakjes gesneden
  • 1 (fles)pompoen, in blokjes gesneden
  • 75 gram pindakaas
  • 1 blik gepelde tomaat
  • 2 el sojasaus
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 blik bonen of linzen (ik heb zowel kidneybonen als linzen gebruikt, allebei lekker)
  • 150 gram edamame (of doperwtjes)
  • 2 tl peterselie
  • 50 gram pinda’s

Bereiding

Pak een braadpan en fruit hierin de ui in wat olie totdat deze glazig wordt. Voeg dan de knoflook toe en bak kort mee. Bak daarna de pompoen en de wortel mee voor een minuut of 5. Voeg dan de gepelde tomaat (inclusief saus), de pindakaas, de sojasaus, de kerrie en het chilipoeder en de bouillon toe. Laat dit een minuut of 20 sudderen. Voeg vervolgens de uitgelekte bonen, de edamame en de peterselie toe. Laat nog even 5 minuten doorsudderen. Rooster ondertussen de pinda’s in een pannetje en serveer de pompoen-pindastoof met de pinda’s.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s