Spicy noodles

Sweat until you can sweat no more! Ik was iets te scheutig met de srirachasaus, dus de noodles waren lekker spicy, gelukkig kun je dit zelf naar smaak aanpassen. Veel groenten, gember, korianderzaad, paprikapoeder en bosui creëren in ieder geval een prima noodlegerecht!

Ingrediënten voor 4 personen – 30 minuten

 • 250g rijstnoodles
 • 1 kleine spitskool
 • 2 winterpenen
 • 2 paprika’s
 • 150g sperziebonen
 • 250g champignons
 • 4 teentjes knoflook
 • 5 stengels bosui
 • Srirachasaus of chilisaus naar smaak
 • 3 el sojasaus
 • 2 cm gember
 • 2 tl korianderzaad
 • 1 tl paprikapoeder
 • olie
 • Sesamzaadjes

Bereiding

Snijd de winterpenen julienne, de paprika en spitskool in reepjes, de bosui in ringen en de knoflook en gember fijn. Verwarm vervolgens wat olie in de pan en bak hierin kort de knoflook, bosui en gember en voeg dan de sojasaus, het korianderzaad, paprikapoeder, de wortel en de spitskool toe. Voeg ook de srirachasaus toe naar smaak. Laat dit zo’n 15 minuut zachtjes sudderen en roer af en toe door.

Kook dan de rijstnoodles volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de champignons, sperziebonen en paprika toe en laat nog 8 minuten meebakken. Als de noodles gaar zijn, giet ze af en voeg ze toe aan de groenten. Meng alles goed door elkaar en serveer met de sesamzaadjes. Eet smakelijk!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s