Knolselderijsoep met verse tijm en walnoten

Knolselderij is niet de meest sexy groente, maar wel erg lekker! En zeker in deze soep waarin de smaak van de knolselderij perfect pas bij de verse tijm en geroosterde walnoten. En dan is dit gerecht ook nog heel makkelijk!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 knolselderij, geschild en in stukjes gesneden
  • 1L groentebouillon
  • 5 takjes verse tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 50g walnoten
  • 200 ml kokosmelk of (soja)kookroom
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • Olijfolie

Bereiding

Bak de knolselderij, 4 van de takjes tijm, knoflook en ui voor 10 minuten. Voeg de bouillon en de laurierblaadjes toe en kook tot de knolselderij zacht is (ongeveer 20 min.). Haal de laurierblaadjes eruit en mix vervolgens met een staafmixer, en garneer met de kokosmelk, de tijmblaadjes van het laatste takje en de geroosterde walnoten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s