Naanpizza met hummus en pompoen

Pizza zonder kaas en tomatensaus, is dat nog wel pizza? Het is in ieder geval wel erg lekker! De bodem zelf maken is ook makkelijk, in plaats van een standaard bodem die moet rijzen maakte ik een bodem van naan. Met slechts drie ingrediënten (en wat kruiden) zo klaar. Daarna getopt met hummus – want hummus is nooit een slecht idee – en gegrilde pompoen, verse spinazie en paprika.

Ingrediënten

Naanbodem

  • 75g volkoren tarwemeel
  • 60g (soja)yoghurt
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 el oregano

Toppings

  • Hummus naar keuze (ongeveer 50-60 gram)
  • 150g pompoen (ik gebruikte kabucha pompoen)
  • 35g versie spinazie
  • Halve paprika
  • Chilivlokken

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en schil de pompoen en snijd in stukken. Grill deze vervolgens zo’n 30 minuten of tot ze gaar zijn in de oven.

Meng het meel, het bakpoeder en de oregano met de yoghurt en kneed tot een stevig deeg. Rol dit vervolgens uit tot een pizzabodem en doe deze 10 minuten in een oven bij 180 graden (en keer halverwege om) of bak kort in een pan aan beide kanten.

Smeer de hummus op de naanbodem en top met de spinazie, pompoen, paprika en chilivlokken en eventueel nog wat Italiaanse kruiden. Doe deze nog zo’n 5 minuten in de oven en eet smakelijk!

One Comment on “Naanpizza met hummus en pompoen

  1. Pingback: Rigatoni met pompoen en cashewsaus – Michael Beuwer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s