Pompoen-linzensoep

Als de pompoenen overal in de aanbieding zijn en je er inmiddels een stuk of 5 hebt liggen, dan is het tijd voor pompoensoep! Ik gebruikte voor dit recept een hokkaido pompoen, maar uiteraard kan het ook met een andere pompoen, al heeft deze wel de minst vezelige structuur en een lekkere noot-achtige smaak. Daarnaast kun je de schil gewoon eten, dus dat scheelt een hoop moeite. En dan is het recept al supersimpel!

Ingrediënten voor 4-6 porties

  • 1 hokkaido pompoen
  • 300g rode linzen
  • 1L groentebouillon
  • 1 ui, fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 tl gerookt paprikapoeder, komijn en korianderzaad
  • Olie
  • Pompoenpitten

Bereiding

Snijd de pompoen in stukken. Fruit de ui in de olie en bak vervolgens de pompoen, linzen, knoflook en de kruiden voor zo’n 5 minuten. Voeg dan de bouillon toe en laat zo’n 20 minuten sudderen tot de pompoen zacht is. Mix de soep met een staafmixer en garneer met de geroosterde pompoenpitten. Eet smakelijk!

 

One Comment on “Pompoen-linzensoep

  1. Pingback: Rigatoni met pompoen en cashewsaus – Michael Beuwer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s