Muhammara

Het klassieke probleem: je bent een Nederlander en je wilt lekker je bammetjes eten tijdens de lunch. Maar… je eet geen vlees en geen kaas. Dan kun je natuurlijk gaan voor de ietwat ongezonde nutella, hagelslag of appelstroop, maar gelukkig is er ook nog pindakaas (top!) of hummus (ook top!). Echter, af en toe denk je dan, een keer wat anders is ook niet verkeerd en dan kom je zo maar bij muhammara uit! Deze van oorsprong Syrische spread heeft als hoofdingrediënten gegrilde paprika en walnoten en is heel makkelijk te maken!

Ingrediënten

 • 3 (punt)paprika’s
 • 60g walnoten
 • 2 el granaatappelmelasse (als je dit niet kan vinden of gewoon geen zin hebt om dit te halen kun je het vervangen door 1 el balsamicoazijn en 1 el agavesiroop of honing, al is de melasse wel lekkerder)
 • 2 el havermout
 • 2 el citroensap
 • 1 el olijfolie
 • 1 teentje knoflook
 • 1 tl chilivlokken
 • 1 tl komijn

Benodigheden

 • Oven en bakpapier
 • Keukenmachine of staafmixer

Bereiding

Verwarm oven voor op 200 graden en gril de paprika’s vervolgens zo’n 30 minuten waarbij je ze halverwege omdraait. Doe ondertussen alle overige ingrediënten in de keukenmachine of mix ze kort met een staafmixer. Als de paprika’s geroosterd zijn haal je het (zwartgeblakerde) velletje er af en de zaadjes eruit. Dan voeg je ze bij de rest en mix je dit nog even kort. Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s