Vullend, smaakvol, kruidig, romig en bovenal erg lekker; dat is een goede curry. En dit recept voor een lekker vullende curry bevat ook nog eens alles wat je nodig hebt in een maaltijd. Linzen voor eiwitten en vezels, wortels voor wat extra vitamine A, spinazie voor ijzer en spoorelementen en zilvervliesrijst voor nog meer eiwitten, vezels en koolhydraten. Kortom, lekker, makkelijk en voedzaam, maken dus!
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Fruit ondertussen de ui een paar minuten in wat olie en voeg dan de knoflook, pepertjes, linzen, wortel en de kruiden toe. Roer goed door en laat nog een paar minuten doorbakken. Giet dan de groentebouillon en de gepelde tomaat er bij en laat zo’n 20 minuten sudderen.
Na 20 minuten giet je ook de kokosmelk erbij en laat je de curry nog zo’n 10 minuten doorsudderen. Roer op het laatst de verse spinazie er doorheen en serveer met de rijst en de verse koriander. Eet smakelijk!