Linzencurry met wortel en spinazie

Vullend, smaakvol, kruidig, romig en bovenal erg lekker; dat is een goede curry. En dit recept voor een lekker vullende curry bevat ook nog eens alles wat je nodig hebt in een maaltijd. Linzen voor eiwitten en vezels, wortels voor wat extra vitamine A, spinazie voor ijzer en spoorelementen en zilvervliesrijst voor nog meer eiwitten, vezels en koolhydraten.  Kortom, lekker, makkelijk en voedzaam, maken dus!

Ingrediënten voor 4 personen

 • 1 ui, fijngesneden
 • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
 • 1-2 pepertjes, fijngesneden
 • 250 g linzen
 • 2 flinke wortels, in plakjes
 • 1 el komijnpoeder
 • 1 el gemalen korianderzaad
 • 1 el kurkuma
 • 400 g gepelde tomaat
 • 400 ml kokosmelk
 • 500 ml groentebouillon
 • 200 g verse spinazie
 • 300 g zilvervliesrijst
 • Handje verse koriander

Benodigdheden

 • Kookpan voor de rijst
 • Gietijzeren of koekenpan
 • Olie om in te bakken

Bereiding

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Fruit ondertussen de ui een paar minuten in wat olie en voeg dan de knoflook, pepertjes, linzen, wortel en de kruiden toe. Roer goed door en laat nog een paar minuten doorbakken. Giet dan de groentebouillon en de gepelde tomaat er bij en laat zo’n 20 minuten sudderen.

Na 20 minuten giet je ook  de kokosmelk erbij en laat je de curry nog zo’n 10 minuten doorsudderen. Roer op het laatst de verse spinazie er doorheen en serveer met de rijst en de verse koriander. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s