It’s bean a while dat ik een burgerrecept heb gemaakt (want die kun je nooit genoeg hebben) en deze is totaal niet cornplex. Hierin combineren we namelijk maïs (dat voelt al lichtelijk Mexicaans) met kidneybonen (ook best Mexicaans) met guacamole (heel Mexicaans!). Flink wat ingrediënten, maar uiteindelijk wel makkelijk te maken, en met een beetje moeite heb je dan wel een vezelrijke, lichtpittige smaakbom!
Fruit de ui kort en bak daarna ook de knoflook kort mee. Giet ondertussen het water bij de lijnzaad en laat even staan. Meng vervolgens alle ingrediënten bij elkaar met uitzondering van de havermout. Mix alles met een staafmixer of met een keukenmachine. Voeg dan beetje bij beetje de havermout toe tot dat je een stevige consistentie hebt. Kneed hier burgers van en bak ze een paar minuten aan beide kanten.
Maak de guacamole door de avocado fijn te prakken en alle andere fijngesneden ingrediënten hier doorheen te mengen. De salsa maak je door alle ingrediënten te mengen.
Serveer vervolgens door het broodje dik te besmeren met de gaucamole en te beleggen met de burger met een flinke schep salsa daarop. Eet smakelijk!