Oranje. Naast dat dit onze nationale kleur is, is ook oranje ook altijd goed in je maaltijd. Vrijwel elke oranje groente is namelijk oranje door bèta-caroteen (caroteen komt dan ook van carrot, oftewel wortel) en het zit ook in groene bladgroentes en in verschillende koolsoorten. Bèta-caroteen is naast een kleurstof ook een pro-vitamine, pro-vitamine A om precies te zijn. Dat betekent dat het wordt omgezet in vitamine A. Vitamine A is belangrijk voor je weerstand, gezonde botten, huid en groei, maar ook voor je gezichtvermogen. Kortom, wortels zijn inderdaad goed voor je ogen. Als je echter echt een hoge dosis provitamine A wil dan moet je voor zoete aardappels gaan. Vandaar dit recept, gecombineerd met het manusje-van-alles onder de peulvruchten, de kikkererwt. Samen met een paar kuidige specerijen, tomaat en rijst levert dit een enorme voedzame, maar vooral erg lekkere, maaltijd op!
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat daarna rusten. Fruit ondertussen de ui enkele minuten en voeg dan het pepertje, de knoflook, de gember en de kruiden toe. Bak dit ook nog enkele minuten mee en voeg dan de zoet aardappel en de kikkererwten toe en giet er dan genoeg water bij zodat alles net onder water staat. Laat dit lekker sudderen voor een halfuurtje en voeg halverwege eventueel wat extra water toe als het te droog dreigt te worden.
Serveer de curry vervolgens met de rijst en de verse koriander. Eet smakelijk!