Zelfgemaakte wraps met falafel

Wraps. De makkelijkste maaltijd die er is. Wat je ook in huis hebt, wraps kunnen altijd. Tomatensalsa, hummus, muhammara, pesto of een andere spread en verder volgooien wat je dan ook in huis hebt. Maar… wat als je geen wraps hebt? Dan maak je ze gewoon zelf. En dat is vrij simpel. Hier dus een recept voor de wraps en de ingrediënten waar ik ze vandaag mee vulde.

Ingrediënten

Wraps (6-8 stuks)
  • 250 gram volkoren tarwemeel
  • 150 ml warm water
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el neutrale olie
  • Snufje zout
Vulling

Bereiding

Doe het volkoren tarwemeel, 100 ml van het water, de olie en het zout in een kom. Los vervolgens het bakpoeder op in de rest van het water en meng dat met de overige ingrediënten. Kneed tot een mooi deeg en laat – indien het wat plakkerig is – even rusten. Verdeel vervolgens in 6-8 bolletjes en rol hiervan de wraps. Even kort bakken in een pan zonder olie aan beide kant en klaar is kees!

Besmeer dan de wraps met de hummus. Warm de bonen en de falafel even op in de pan en top de wraps met alle ingrediënten, eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s