Vegan quiche met broccoli en zongedroogde tomaat

Quiche zonder ei, maar met eiwitten? Dat kan gewoon! Hier een recept voor de lente met een simpel zelf te maken bodem en een vulling op basis van cashewnoten. Daarnaast is de quiche lekker hartig met broccoli en zongedroogde tomaat. Het vraagt wel wat voorbereiding omdat de cashewnoten van tevoren moeten weken, maar door dit in kokend water te doen duurt dit al een stuk minder lang.

Ingrediënten voor 4 personen

Bodem
 • 175 g volkorenmeel
 • 1 tl zout
 • 3 el olijfolie
 • 70 ml water
Vulling
 • 250 g cashewnoten (~10 uur geweekt in water, of 2 uur in kokend water)
 • 500 g broccoli
 • ~15 zongedroogde tomaten
 • 250 ml water
 • 1 el edelgistvlokken
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 el citroensap
 • 1 el verse oregano
 • 1 el verse tijm
 • 2 tl kurkuma
 • 1 tl kala namak (optioneel)
 • 1/2 tl cayennepeper
 • 1/2 tl nootmuskaat
 • Zout en peper naar smaak

Benodigdheden

 • Taartblik met een diameter van 20 cm
 • Bakpapier
 • Blender/keukenmachine

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix het volkorenmeel met het zout, de olijfolie en het water en kneed tot een deeg. Doe bakpapier in het taartblik en bekleed de bodem en de randen van het taartblik vervolgens met het deeg. Bak deze vervolgens voor 15 minuten in de oven.

Snijd roosjes van de broccoli en stoom of kook ze voor zo’n 7-8 minuten terwijl de bodem in de oven staat.

Doe dan de geweekte cashewnoten, de knoflook, het citroensap, de edelgist en de nootmuskaat en de cayennepeper in de blender/keukenmachine en mix tot een glad mengsel. Het moet ongeveer de consistentie van hummus hebben. Voeg daarna de verse kruiden en het zout en de peper toe en roer ook de zongedroogde tomaten er doorheen.

Verspreid de vulling nu over de bodem en druk hier de broccoliroosjes in, zodat ze bijna volledig ondergedompeld zijn. Bak vervolgens de quiche voor 20-30 minuten in de oven, afhankelijk van hoe stevig je de quiche wil hebben. Laat de quiche daarna even afkoelen alvorens deze te snijden. Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s